Kurdistan Halk İnisiyatifi tarihi direnişi selamladı

Kurdistan Halk İnisiyatifi: Faşizmle mücadele tarihinde artık Van devrimi olarak geçecek büyük direniş bayramını selamlıyor, tekrar kutluyoruz.

Kurdistan Halk İnisiyatifi’nin “Tüm Van halkı ve Demokratik kamuoyuna” başlıklı açıklaması şöyle:  “31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir zafer kazanarak 14 ilçenin tümünü ve büyükşehir dahil olmak üzere kazanan Wan halkının özgür iradesine karşı geliştirilen darbeye karşı; başta Wan halkının, gençlik ve kadın öncülüğünde geliştirdiği tarihi direniş ile birlikte tüm Kurdistan halkının büyük sahiplenişi ile geliştirilen faşizan siyasi darbe tasfiye edilmiştir.

Wan halkı başta olmak üzere tüm Kurdistan’da geliştirilen tarihe direnişe büyük bir mücadele birlikteliği ile katılan başta sol, sosyalist ve demokratik güçler olmak üzere faşizmi yenilgiye uğratan tarihi direnişi selamlıyor tüm halklarımızı kutluyoruz. Wan halkı ve tüm demokrasi güçleri ‘yaşamak direnmektir’ şiarı ile ortaya koyduğu muhteşem direnişi, faşizm ile mücadelenin yol haritasını çizmesi ile tarihi bir dönemin başlangıcı olmuştur. Faşizmle mücadele tarihinde artık Van devrimi olarak geçecek büyük direniş bayramını selamlıyor, tekrar kutluyoruz.